๑۩۞۩๑ A N Z O T I K A ๑۩۞۩๑
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

๑۩۞۩๑ A N Z O T I K A ๑۩۞۩๑

www.esmerovic.com
 
HomePortalTražiRegistracijaLogin

 

 Cigaretom do sudbine i ljubavi

Go down 
AutorPoruka
Donaton
Admin
Donaton


Broj komentara : 4230
Join date : 2013-02-15
Mjesto : The pen is mightier than the sword!

Cigaretom do sudbine i ljubavi Empty
KomentarNaslov komentara: Cigaretom do sudbine i ljubavi   Cigaretom do sudbine i ljubavi Icon_minitimeWed Oct 23, 2019 7:31 pm

Na našem podneblju veoma malo je poznato kako cigareta osim užitka za mnoge pušače može poslužiti i kao prilično pouzdan divinacijski rekvizit sa kojim se duž cijele Južne Amerike od davnina proriče sudbina. Vjerovali ili ne, tragove takve prakse nalazimo i u Bosni i Hercegovini, kroz nekoliko prekognicijskih vjerovanja, među kojima je najpoznatije ono kada se nekome iznenada ugasi cigareta što se tumači znakom gašenja ljubavi. Postoji još nekoliko popularnih primjera kao kada se primjeti na zapaljenoj cigari izduženi dio, koji nije izgorio, što se smatra skorašnjim putovanjem. Gori li cigareta brzo i stvara dosta pepela, koji ne pada na pod, onda se vjeruje da će onaj čija je uskoro dobiti većeg novca.

U Meksiku ali i drugim dijelovima Latinske Amerike postoji mnoštvo pojedinaca koji prakticiraju tabakomanciju ili jednostavnije rečeno - proricanje sa duhanom. Zbog raširene upotrebe samog rekvizita može se pretpostaviti da je navedeno falanje vrlo popularno i omiljeno među tomošnjim narodom. Iako ima na desetine verzija proricanja sva su ona manje više ista i razlikuju se u tek ponekom detalju. Faletarka na početku seanse držeći cigaretu u ustima pripali šibicu ali pri tome pazeći na ritualno pravilo, prema kojemu za ženskog klijenta šibicu pri kresanju povuče ka sebi a bude li klijent muškarac onda šibicu povlači po kremenu na kutiji od sebe ka naprijed.

Zapaljenu cigaretu drži u ustima toliko dugo dok jedna četvrtina ne izgori. Onda je držeći u desnoj ruci koncentrisano osmatra i tumači ono što vidi. Poznato je kako u tradicionalnom pravilu desna strana cigarete uvijek predstavlja osobu kojoj se gata a lijeva osobu prema kojoj klijent gaji neke osjećaje ili ima određene planove. Pored toga pažljivo se analizira bočni dio cigarete, kao i onaj površinski i donji.Kako se „čita“ cigareta

Nakon što je cigareta dogorijela do tražene dužine faladžinica je vadi iz usta i držeći ispred sebe analizira izgled pepela, znakove po njemu ali i crte koje su nastale na samoj ivici izgorenog dijela i ostatka cigarete. Proricanje počinje „čitanjem“ vrha cigare odnosno pepela koji se stvorio i on se simbolično naziva „kruna“. Bude li linija krune odnosno njen vrh bijele boje to je pouzdan znak uzvraćene ljubavi, sretnog braka, dobrog zdravlja ili dugog života.

Uoči li se nekoliko crnih tačkica po toj liniji one su znaci rastanka, zapleta, ogovaranja, nezadovoljstva, smetnji. Ukoliko je samo jedna crna tačka i to ona velika predznak je tuge i razočaranja, loših prijatelja i nevraćenih dugova. Ako je nekim slučajem ta velika crna tačka još i razgranata onda predskazuje žalost u familiji, nepovoljna vremena ili udovištvo.

Crnilo sa strane na vrućem pepelu cigarete znači gubitak, oproštaj od nekoga, ili ljubav koja se gasi i nestaje. Ako je umjesto toga pri vrhu pepeo sive boje najavljuje suze, tugu, očaj. Bijela boja pepela po površini izgorenog dijela cigarete označava novu ljubav ili prijateljstvo, pomirenje ili ozdravljenje.

Primjetili faladžinica crvenu tačku ispod krune to joj je čvrst znak da će se njenom klijentu desiti bolest, promjena života ili neko neugodno iznenađenje. Osim toga, pojave li se u tom predjelu bijele tačke one se nazivaju „mrtva djeca“ i predviđaju klijentu sreću na lotu ili u klađenju. Jedna velika bijela tačka otkriva bračnu posvećenost odnosno vjernost, poslovni uspjeh, novčani dobitak, dobro zdravlje.

Za razliku od nje ukoliko se pojavila veliku crnu tačku onda je ona vrlo loš predznak koji priziva smrt, gubitak u familiji, kašnjenje, ili dugotrajnu bolest. Slično tome, male crne tačkice najavljuju izdaju, loša prijateljstva, nekoliko uzastopnih gubitaka. Ako su crne tačke odvojene jedna od druge znaci su sumnje i neizvjesnosti.

Nakon što iznese svoje viđenju klijenti faladžinica uzima pudera u prahu i pažljivo ga posipa po pepelu cigarete, koji na taj način padne na površinu stola, a ona cigaru ponovo stavlja u usta i drži je dok ne dogori do nove dužine, kada se nastavlja proricanje.


Jedna cigareta – jedno falanje

Samo tumačenje onoga što se pokaže izgaranjem cigarete najviše ovisi od mašte i iskustva osobe koja se bavi njenom analizom. Na primjer, ukoliko cigareta ima i crne i bijele sjenke to je znak nekog odloženog udvaranja ili obećanja na koje će se dugo čekati. Vide li se u sivim sjenkama crne tačkice one su slutnja melanholije, ljutnje, bijesa ili laži. Budu li naprotiv u sivim sjenkama bijele tačkice onda će vas obradovati neočekivani novac, ali se isto tako pripremite i za jedan stresni period, koji ne mora biti negativan.

Veoma dobar znak je mnogo bijelih sjenki što je znamenje slave, popularnosti i bogastva. Uoči li se na cigareti bijela tačka sa crnim krugom neka trudnoća je na pomolu.

Ako proričete drugoj osobi onda gledajte da u vašem društvu za vrijeme seanse bude samo ona i niko drugi. Isto tako izbjegavajte proricati na više cigareta tojest uvijek se vodite pravilo jedan dan – jedna cigareta, kako ne bi došlo do konfuzije i mješanja viđenja i odgovora. Od jednog do drugog proricanja istoj osobi, tvrde iskusne gatare, treba proći sedam dana. Najidealnije za ogledanje su prirodne cigarete, one bez filtera ili dodane arome pošto oboje ometaju pronicljivost divinatora. Ako zbog nepažljivog pokreta ruke ili puhanja vjetra pepeo padne na pod, možete zapaliti novu cigaretu i ponoviti proces.


Cigaretom do ljubavne sreće

Osim za doznavanje sudbine cigarete se često koriste i kao rekvizit u ljubavnoj magiji. Za jednu takvu čaroliju potrebna vam je fotografija osobe čiju ljubav priželjkujete. Uzmite zatim jednu cigaretu i na njenoj površini pažljivo napišete njeno ime. Potom vrh cigarete ovlažite malo sa jezikom. Onda je zapalite i tri puta povucite dim cigarete i puhnite ga u pravcu slike, tako da je preplavi. Navedeni postupak se ponovi sedam puta. Sa pepelom cigarete se prekrije lice željene osobe na slici te se tako zakopa u zemlju. Dok se fotografija prekriva zemljom govori se: „Neka ne prestane nikad razmišljati o meni, kroz moć ove molitve. Ja ću biti jedina osoba o kojoj on ili ona razmišlja dok je budan i dok spava, stalno me traži i jedino što želi jeste da budemo zauvijek zajedno“.

Koristeći cigaretu i sliku voljene osobe možemo postići i povratak partnera u naš život. Crvenim flomasterom piše se ime osobe čiji povratak želimo na cigaretu ali tako da ime pišemo od zadnjeg slova ka prvom odnosno u suprotnom smjeru. Potom se udobno sjedne i postavi slika ispred sebe, zapali se cigareta i cijelo vrijeme, dok se ona puši, gleda se u sliku i dim puše prema njoj.
Preporučuje se čaroliju izvoditi kasno noću, onda kada ste sigurni da ta osoba već spava, kako bi magija lakše i jednostavnije djelovala na nju. Također, veoma je bitno da se cijelo čaranje obavi u noćima punog Mjeseca, uz potpunu opuštenost i koncentraciju na ono što se čini.
Na vrh Go down
 
Cigaretom do sudbine i ljubavi
Na vrh 
Stranica 1/1

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
๑۩۞۩๑ A N Z O T I K A ๑۩۞۩๑ :: ๑۩۞۩๑ FALANJE - FORTUNE TELLING ๑۩۞۩๑-
Idi na: