๑۩۞۩๑ A N Z O T I K A ๑۩۞۩๑
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

๑۩۞۩๑ A N Z O T I K A ๑۩۞۩๑

www.esmerovic.com
 
HomePortalTražiRegistracijaLogin

 

 Magija "mrtvačke zemlje"

Go down 
AutorPoruka
Donaton
Admin
Donaton


Broj komentara : 4302
Join date : 2013-02-15
Mjesto : The pen is mightier than the sword!

Magija "mrtvačke zemlje" Empty
KomentarNaslov komentara: Magija "mrtvačke zemlje"   Magija "mrtvačke zemlje" Icon_minitimeMon Mar 08, 2021 4:49 pm

Crna magija koja se izvodi sa zemljom uzetom sa groba, takozvanom "mrtvačkom zemljom", vrlo je poznata vradžbina među turskim narodom. Iako se koristi i u ljubavnoj magiji, njena upotreba ipak je mnogo češća u onim ritualima koji imaju za cilj nauditi nekome.

Ostalo je zapisano u etnološkoj literaturi kako su se sa "mrtvačkom zemljom" u prošlosti obilato koristili lopovi i hajduci da bi uspješno pljačkali tuđe kuće i imanja. Naime, nakon što bi uzeli šaku zemlje sa groba, zamotali bi je u krpu, na kojoj bi potom svezali sedam čvorova. Noseći je uza se sedam puta bi prošli u krug oko kuće, a onda je razmotali, te gledali da u toku dana uđu u kuću, kako bi tu zemlju ostavili ispod ili unutar jastuka ukućana. Navečer, kada familija zaspi, svi do jednog bi utonuli u dubok san, iz kojeg se teško mogu probuditi, unatoč buki koja se čuje oko njih.

Koliko je ova magija opasna za ljude možda najbolje prezentiraju vjerovanja zapisana duž Male Azije. Sa šakom zemlje uzete sa groba prizivalo se uništenje, bijeda i glad u nečiji dom. Iznad zemlje bi se izgovorile tajne riječi, puhnulo, a zatim zemlja bacila na krov nečije kuće ili posula po pragu. Turski narod čvrsto vjeruje da se džini i šejtani, odnosno zli duhovi, obožavaju skupljati na kućnom pragu pa se upravo zbog toga većina vradžbina prosipa, prolijeva i podmeće na prag ili ispod njega. To je, naime, najbolja garancija da će postići svoj cilj i pogoditi metu.

Magija "mrtvačke zemlje" ponajviše je usmjerena kako vidimo na razaranje familije, bilo da je riječ o supružnicima, djeci ili imovini. O tome svjedoče i ovi primjeri.

Zla komšinica ili svekrva običavale su nekada tajno sipati snahi u hranu "mrtvačku zemlju" da bi se njena djeca rađala mrtva ili pak ukoliko se rode da nemaju dug životni vijek. Čak su te zle duše znale izmjeriti visinu nečijeg djeteta štapom pa ga zakopati u grob, ne bi li mu tako prizvale smrt.

Najviše je primjera gdje se ovakva čarka usmjerava protiv sreće i harmonije žene i muža. Naime, kada se sa mrtvačkom zemljom želi posvađati i razdvojiti neki par onda se ta zemlja posipa ispod bračnog kreveta ili madraca. Sa vremenom, kako prolaze dani i noći, ovaj par će postati emotivno hladan i razići će se.

Vezivanje do smrti

Za potrebe čaranja zemlja se uvijek uzima sa novog groba, u kojem je neko ukopan unutar 40 dana, ili pak iz vrlo starog groba koji mora biti stariji od 40 godina. Rukom se samo jednom zahvati po grobu i dobijena količina se ne smije mjenjati tako da bi se uzelo još i dodalo. Kada se njome planiraju raditi ljubavne magije onda se to čini sedam noći ponavljajući svaki dan po sedam puta čarobne riječi iznad nje. Smisao čarolije je da poveže dvije osobe doslovno do groba.

Ako se magija radi za stvaranje zla onda se tajno unosi u kuću kojoj je namijenjena, i to je ono što ovu vradžbinu čini posebno komplikovanom. Mogućnost da se na lak način unese u nečiji dom i diskretno sipa u saksije sa živim cvijećem, čime se idealno zakamuflira, stvara od nje jakog neprijatelja.

Ipak, postoje karakteristični simptomi koji jasno upućuju na njeno djelovanje. Ako se neko koga volite odjednom udalji od vas ili vi sami počnete imati antipatiju prema nekome koga inače volite, vrlo je moguće da je ova čarka urađena. Naime, primarna svrha magije sa mrtvačkom zemljom jeste odvajanje. Stoga treba biti sumnjiv kada se stabilna emotivna situacija nekog para ili familije iznenada otme kontroli i pretvori u svađu, mržnju i napuštanje. Također, rane na tijelu nastale bez ikakvog razloga mogu biti posljedica djelovanja opisane magije. Početak zdravstvenih problema koje medicinski nalazi ne detektiraju, posebno ako ih prati gubitak kilograma, često su znak da je pojedinac žrtva zahvaćen djelovanjem "mrtvačke zemlje".


Kako se sačuvati od crne magije

Postoje ljubavne vradžbine koje muškarca i ženu drže zajedno cio život poput kašika zakopanih u grobu, dok su također prisutne i one privremene, koje mogu potrajati mjesec dana ili jednu godinu. Takva je, recimo, obajana svinjska mast čiji je učinak privremen. Zbog toga se pojedine čarke moraju redovito obnavljati kako bi zadržale svoju djelotvornost. Isto tako, nije pravilo da ukoliko pronađete vradžbine i bacite ih u vodu da će se njihova moć automatski uništiti. To, naime, opet ovisi od vrste magije. Uzmimo za primjer mrtvačku zemlju. Nećete postići željeni efekat eliminacije ukoliko tu zemlju samo izbacite iz svog doma. Naime, sve dok detaljno ne potarete sve podove po kući vodom u koju je dodano sirće, ne izgovorite potrebne molitve i ne okadite je odgovarajućim kadom neće se u potpunosti prekinuti njeno djelovanje.

No, kako za svaki otrov postoji antidot ili protuotrov, kao i lijek za bolest, tako postoje i načini zaštite od dušmanskog zla. Stoga treba kazati da svaki onaj čovjek, koji želi da se zaštiti od magije, treba usvojiti jednu vrlo jednostavnu naviku, a koja stvara svojevrsni imunitet pred čarkama. Sve što je potrebno jeste nabaviti posudu od bakra u koju se nalije voda i sipa sjeme peršina pa se tom vodom umiva ili pere svako jutro i navečer. Ili bar da se to prakticira što češće. Ovo je jedan dobro čuvani recept iz bosanske magijske tradicije čija je učinkovitost odavno provjerena.

Raif Esmerović

cekov78 likes this post

Na vrh Go down
 
Magija "mrtvačke zemlje"
Na vrh 
Stranica 1/1
 Similar topics
-
» Magija "mrtvačke zemlje"
» Mrtvačka magija
» Mrtvačka magija
» Magija za vjernost
» Magija za ljubavnike

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
๑۩۞۩๑ A N Z O T I K A ๑۩۞۩๑ :: ๑۩۞۩๑ ARAPSKO-TURSKA MAGIJA ๑۩۞۩๑-
Idi na: