๑۩۞۩๑ A N Z O T I K A ๑۩۞۩๑
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

๑۩۞۩๑ A N Z O T I K A ๑۩۞۩๑

www.esmerovic.com
 
HomePortalTražiRegistracijaLogin

 

 TAJNI SVIJET MOĆNIH ARAPSKIH ZAPISA

Go down 
AutorPoruka
Donaton
Admin
Donaton


Broj komentara : 4302
Join date : 2013-02-15
Mjesto : The pen is mightier than the sword!

TAJNI SVIJET MOĆNIH ARAPSKIH ZAPISA Empty
KomentarNaslov komentara: TAJNI SVIJET MOĆNIH ARAPSKIH ZAPISA   TAJNI SVIJET MOĆNIH ARAPSKIH ZAPISA Icon_minitimeMon May 02, 2022 1:29 pm

Najveći dio perzijsko-arapske okultne tradicije bazira se na upotrebi zapisa ili talismana te njihovoj šarolikoj upotrebi za razna područja života. Sami zapisi se razliku prema sadržaju pa uglavnom susrećemo one koji su prožeti islamskom religijom odnosno citatima iz Kur’ana, magijskim kvadratima (vefkovi) u kojima su numerološki predstavljena neka od 99 božijih imena, te oni drugi takozvani “talismani duhova”, meni lično mnogo zanimljiviji. Njihov sadržaj se bazira na grafičkom prikazu nekog od mnogobrojnih džinnova i formuli kojom se oni aktiviraju.

Većina bliskoistočnih udžbenika magije nalaže da se prije izrade zapisa posti nekoliko dana te izbjegava konzumirati hrana životinjskog porijekla, u što ne spada samo meso nego jaja, mlijeko i sir. Međutim, ovo pravilo se ne odnosi na one ispisivače koji imaju direktan kontakt sa svijetom duhova.

Postoje dva načina da se komunicira i sarađuje sa džinima:

1. Nasljeđivanje: kada se doslovno nasljedi (prenese moć ili dar) komunikacije, kao jedna vrsta prijateljske veze, između džinna i nekog od čarobnjakove djece.

2. Ovladavanje : kada se kroz proučavanje okultne literature i kroz ritualnu praksu ovlada znanjem o skrivenim svijetovima i znanjima.

Magijske knjige evidentiraju na stotine rituala kojima se ostvaruje kontakt sa džinnima no većina od njih je bezvrijedna. U jednom opisu rituala doslovno stoji ovakvo upustvo:

“Ako želite apsolutnu komandu nad svim džinnima od neba do zemlje, one dobre i loše, prepiši ovu blagoslovljenu azimu na čistu ploču ili papir i sedam dana ponavljaj sve navedene formule. To radi na mjestu gdje si potpuno sam i gdje te niko ne može vidjeti. Na prvi dan se čistite, Bog će vam povećati dobrobit i prosperitet; na drugi dan Bog će vam dati dobro zdravlje; na treći dan On će vam dati sigurnost da budete voljeni od sviju koji vas vide; na četvrti dan podariće vam mudrost; na peti dan svi vaši neprijatelji i zavidnici će nestati; na šesti dan vidjet ćete nevjerojatne stvari od džinna, posjetit će vas nepoznati muškarci na konjima a i pješaci, psi i lisice, sve uz razne zvukove, munje i grmljavinu. Nemojte gledati u njih, samo nastavite sa čitanjem fórmula i palite tamjan, kao i svih dana do sada, i to radite sve dok utvare ne nestanu. Nakon što su otišli prestat ćete sa paljenjem tamjana i recitiranjem fórmula. Na sedmi dan na desnoj ruci nosi ovaj zapis i dok izgovarate formulu doći će vam nepoznati konjanik i reći: Pozdravljam te, u ime Boga, i u ime Sulejmana, selam na njega,! Kada mu odgovorite na pozdrav on će vas pitati šta želite a vi mu onda kažite: Želim da budeš moj sluga, da mi podrediš svoju vojsku, da mogu da liječim luđake, da vidim sve stvari ukradene ili izgubljene, da liječim od svih bolesti…. “

Poznato je da su sedam džinskih kraljeva po svojoj moći snažniji čak i od Iblisa (Sotone), pa im se ispisivač mora obratiti prije samog pisanja za pomoć. Iznad njih stoji sedam velikih meleka preko kojih se upućuje zahtjev. Ovo se izričito odnosi na liječenje ljudi koji su opsjednuti ili pod teškim djelovanjem sihira (magije) pošto po riječima poznatih autoriteta navedeno se najbolje liječi talismanima odnosno zapisima. Naime, kako se to tvrdi u duhovnoj medicini, svaka bolest ima svoje džinne: duša pacijenta je tada u rukama ovih duhova dolaze iz sedam različitih plemena, nad svakim od njih upravlja po jedan džinnski kralj koji se zovu Mudhib, Merrah, El Aḥmar, Berkan, Šamhureš, El Abiad i Mimun, a njihove trupe se sastoje od bezbroj džinna sa nebrojenim imenima, baziranim na aliteraciji, najčešće sa iš i ayl. Često idu u čoporima i obično ih više istovremeno opsjedne istog čovjeka.ASTRALNA MAGIJA

Talisman, talasum ili tilisum, znači dragocjen, posvećen predmet… U arapskom jeziku, kada se riječ talasum, ispisana u originalu, pročita obratno, izgovorila bi se musal-lat, što znači napast, pa je, možda, i sama riječ talisman, kako smatraju pojedini autoriteti magije, zato obrnuto napisana, jer je predmetu kojeg označava zadatak i svrha odvratiti i odagnati mogući demonski napad. Obično se radi o kratkim, ali vrlo moćnim sadržajima, urađenim u brojevima i tajanstvenim slovima (simbolima), koji su često podvučeni. Snaga i efikasnost talismana najviše ovisi o onome ko ih pravi. Ukoliko ta osoba poznaje tajna učenja, ukoliko se pravilno služi tehnikom spravljanja, te ukoliko poznaje astrologiju i najefikasnije sadržaje koji se upisuju; ukoliko posao obavlja u duhu vjere – stručno i pobožno- tada će priprema talismana djelovati argumentirano, imat će puni smisao i u potpunosti će postići željeni cilj.

Po svemu dosad napisanom lako je zaključiti kako je znanost o talismanima ili ilm ul tilsum jedna od najzahtjevnijih magijskih disciplina, pošto od praktikanta traži veliko znanje i upućenost u spiritualne tajne. U jednom okultnom priručniku, nakon opsežnog opisa pravila i smjernica, na kraju stoji upozorenje: „Prilikom obavljanja ovog posla ne smije se ništa izostaviti. Ako negdje pogriješiš ili nešto izostaviš sav tvoj trud će biti uzaludan!“.

Ostatak teksta na linku

https://esmerovic.com/tajni-svijet-mocnih-arapskih-zapisa/
Na vrh Go down
 
TAJNI SVIJET MOĆNIH ARAPSKIH ZAPISA
Na vrh 
Stranica 1/1
 Similar topics
-
» Primjeri lažnih zapisa
» TAJNE MOĆI ZAPISA I HAMAJLIJA
» Magija koja se izvodi pisanjem zapisa na jaje
» Svijet džina i šejtana
» Magični životinjski svijet

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
๑۩۞۩๑ A N Z O T I K A ๑۩۞۩๑ :: ๑۩۞۩๑ ARAPSKO-TURSKA MAGIJA ๑۩۞۩๑-
Idi na: