๑۩۞۩๑ A N Z O T I K A ๑۩۞۩๑
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

๑۩۞۩๑ A N Z O T I K A ๑۩۞۩๑

www.esmerovic.com
 
HomePortalTražiRegistracijaLogin

 

 Kad vas neko zaključa katancem

Go down 
AutorPoruka
Donaton
Admin
Donaton


Broj komentara : 4302
Join date : 2013-02-15
Mjesto : The pen is mightier than the sword!

Kad vas neko zaključa katancem Empty
KomentarNaslov komentara: Kad vas neko zaključa katancem   Kad vas neko zaključa katancem Icon_minitimeFri Feb 26, 2021 5:05 pm

Jedna od najstarijih poznatih vradžbina u magiji, pored vezanja i razvezivanja čvorova, jeste zaključavanje katanca. Na Bliskom istoku se vjeruje da je okultna praksa  s  navedenim rekvizitom izvorno sirijska magija, pa se zato u želji da se poluče najbolji rezultati koriste sirijske riječi pri čaranju. Drugdje se smatra da potiče iz Egipta a po trećima iz drevne Perzije.

No, kako god bilo, katanac je dualističan instrument te se koristi u bijeloj ali i crnoj magiji. Kada je u službi ove prve tada se njime otvara ljubavna sreća ili sudbina, ili se koristi za vezanje supružnika ili pak bogatstva. U Turskoj je posebno popularna čarka za vezanje jezika koje pakosne snahe rade svekrvama i obratno. Sa katancem se također može vezati lopov kojem se nakon toga, sve dok ne vrati ukradeno, dešavaju čudne stvari poput da ne može nikako zaspati ili mokriti, razboli se ili nešto četvrto.

U crnomagijskim ritualima sa katancem se nekome zaključavaju usta, da ne ogovara ili da ne svjedoči na sudu, zaključavaju mu se oči, da toleriše nepravdu, isto tako njime se radi čarka da se osoba onemogući da ode gdje želi.

Dok se čara i baje katanac se stalno otključava i zaključava sa tim da se sa zadnjim riječi katanac zaključa i ključ izvadi iz brave. Na taj način čarka formulisana kroz magijske riječi  ostvaruje se u kratkom vremenu. Nakon toga žrtva magije može biti potpuno spriječena da govori ili razmišlja o nekome, izgubi interes za suprotni spol, ili pak da postane neuspješna u svom poslu.

Za čarku sa katancem se tvrdi da brzo pokaže svoju učinkovitost. Međutim njena dugotrajnost varira pa se smatra da za neke oblike djelovanje prestaje već nakon 7 do deset dana. Isto tako, vjeruje se da ta ista čarka pogađa i ljude u neposrednoj blizini žrtve. U drugim slučajevima njen vijek je puno duži, pa nekad može biti i za cio život.

Katanac u službi ljubavi

U vrijeme austrougarske okupacije Bosne i Hercegovine ostalo je zabilježeno svjedočanstvo jedne stare hadžinice po imenu Nurija Omerbegović iz Banjaluke, koja je bila žrtva upravo ove vradžbine. Naime, ona je kao mlada djevojka bila zaljubljena u momka kome se jako  sviđala. No, osim nje taj je momak zapeo za oko još jednoj djevojci, koja je htjela na sve načine sabotirati njihov ljubavni susret. Za pomoć se obratila nekoj Ciganki poznatoj po čaranju koja joj je je rekla da Nuriji ukrade jagluk i donese joj ga. Suparnica je uspjela u toj namjeri a ciganska vračara je jagluk ugurala u katanac i zaključavši rekla: "Kao što je ovaj katanac zatvoren, zatvorila joj se usta." Potom ga je odnijela do rijeke i bacila u nju govoreći: "Kad ovaj katanac i ovaj jagluk iz Vrbasa isplivaju, neka se i njoj jezik odveže". Ubrzo nakon toga desilo se nešto čudno, naime, kada je momak došao na ašikovanje Nurija cijelo vrijeme nije prozborila niti jednu riječ, šutala je kao riba. Dotični mladić je sve to shvatio kao znak njene nezainteresiranosti i odustao je od udvaranja. Godinu dana kasnije stara vračara je priznala Nuriji šta je i kako napravila, nadajući se da će tim priznanjem njena magija izgubiti moć.

Kada je u pitanju ljubavna magija katanac služi i za zauzdavanje nečije vjernosti te stimulisanje emotivne bliskosti, kako nam to dočarava sljedeći opis.

Da bi zadržala vjernost svog momka ili muža djevojka odnosno supruga kupi bez cjenkanja mali katanac. Onda budno pazi da ugrabi priliku kada će željeni muškarac proći preko nekog praga, kako bi sa jedne strane praga stavila otključan katanac a sa druge ključ. Čim bi on prešao preko toga, i naravno otišao dalje, ne vidjevši šta je podmetnuto, djevojka bi brzo uzela ključ i njime zaključala katanac govoreći:

"Kako katanac sada niko neće moći otključati, tako ni tebe niko neće moći od mene da razdvoji".

Nakon toga ključ se odnese baciti u rijeku ili potok te vrati kući bez osvrtanja unazad a zaključani katanac ostavi na skriveno mjesto u kući, kao zalog ljubavne sreće.

U ljubavnoj magiji, posebno kod Turaka, kada se katanac zaključa u bravu se ugura pčelinjeg voska, ili se cio katanac premaže njime, kako bi čarka stupila na snagu u mnogo kraćem vremenu nego inače te bila jača i djelotvornija.


Poništavanje magije


Kada se na neku osobu radi magija sa katancem prvi simptomi koji se pojave kod nje jesu nagla zaboravnost prvih nekoliko dana. Osoba postaje tužna, gubi volju i interes za stvarima koje su je sve do  juče radovale i činile sretnom. Pored toga, često se desi da gubi novac ili novčanik. Isto tako, kada osoba koja je za sve imala svoje mišljenje iznenada počne šutati i ne izjašnjava se znak je za uzbunu. Naravno, ovo su samo neki od simptoma koji ovise o namjeni vradžbine.

Ipak, radi zanimljivosti, treba kazati da čarka sa katancem ne djeluje na ljude koji znaju Kur'an napamet, na osobe rođene sa oštećenim vidom, na jednojajčane blizance ili na osobu koja je unutar 40 dana imala sahranu u kući.

Međutim, ukoliko pronađete u svojoj kući zaključan katanac, posebno na nekom sumnjivom mjestu, otključajte ga, a ukoliko nema ključa nalijte u posudu vode i sirćeta pa zatim u nju bacite katanac i neka ga tu tri dana. Nakon tog vremena djelovanje magije svesti će se na minimum.

Važno je znati ukoliko se pronađeni katanac pokuša silom otvoriti ili se slomi ili prepolovi neće se poništiti učinak magije. Naime, katanac se mora otključati. Samo na takav način magija se raspušta tojest gubi učinkovitost. Također, ako se ključ ne može pronaći onda se taj katanac zaključa novim, čime se doslovno dobiju dva katanca, jedan na drugom, i zatim se taj novi katanac uz molitvu otključa. Tako se poništi magija.

Raif Esmerović
Na vrh Go down
Donaton
Admin
Donaton


Broj komentara : 4302
Join date : 2013-02-15
Mjesto : The pen is mightier than the sword!

Kad vas neko zaključa katancem Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Kad vas neko zaključa katancem   Kad vas neko zaključa katancem Icon_minitimeSat Feb 27, 2021 8:57 pm

KATANAC-ČARKA ZA LJUBAV I BRAK

U tradiciji Male Azije i Bliskog istoka vrlo je raširena okultna praksa sa ključem i katancem kao čarolijom koja se naširoko koristi za rješavanje emotivnih odnosa. Osim što je katanac ili lokot simbol čvrstine, zaštite i odanosti prema tumačenju Sigmunda Freuda on je klasični znak žene dok je ključ, zbog svog falusnog oblika, muški simbol. Možda je upravo zbog toga navedeni rekvizit zauzeo dominantno mjesto u ljubavnoj magiji, kao idealan instrument za spajanje ili bolje rečeno za “zaključavanje” dviju osoba. Osim toga, u kultu čaranja i bajanja vjeruje se da samo onaj ključ koji je zatvorio bravu može je i otvoriti. U protivnom ona će zauvijek ostati zaključana.

Slikovit je primjer jednog turskog čaranja koje obično izvodi ogorčeni mladić čija se djevojka udaje za drugog a sve u cilju da bude svezana odnosno zaključana za budućeg muža. Dan uoči vjenčanja pronađe se jedan zahrđali katanac u čiju se unutrašnjost sipa malo zemlje sa groblja. Potom se ključ stavi u katanac, zaključa, te zagrije na vatri a zatim baci u hladnu vodu. Tom prilikom se govori:

Euzubillah Mesnedim
Allah Elhamdulillah
Hu Hu Hu Hu Hu Hu Hu

Mladić tada izgovori ime djevojke i puhne po tri puta u desno, lijevo, naprijed i nazad. Nakon toga sedam puta pljune na katanac i ostavi ga na ivicu puta koji vodi prema djevojčinoj kući. Poslije ovoga čaranja, a nakon vjenčanja, djevojka postaje “svezana” i ne može imati spolni odnos sa mužem. Na taj način stvara se mogućnost brzog okončanja braka što opet daje mogućnost ostavljenom mladiću da ostvari vezu sa voljenom ženom.


Stari katanac za novu ljubav

Osim ove namjene okultna manipulacija sa navedenim rekvizitom može dovesti i do zaljubljivanja određene osobe. Konkretnije, ljubavna čarka sa katancem je dvosmjerna odnosno ne utiče samo na željenu osobu nego i na onog ko ju izvodi pa je idealna za samostalno izvođenje. A da biste uspješno čarali najbolji savjet je da potražite neki stari katanac. Tim ste si, bez imalo sumnje, osigurali sretan završetak rituala pošto su stari i zahrđali katanci pravi magijski akumulatori. Ukoliko pronađeni katanac ima više ključeva odaberite samo jedan a ostale bacite u rijeku, jezero ili more.

Čaranje se izvodi isključivo noću, pošto su sve ljubavne čarke pod vlašću nevidljivih sluga zvanih hudam, čija je specijalnost da usmjeravaju misli i osjećaje u pravom smjeru. Na početku rituala katanac se zaključa i otključa četiri puta, a potom, dok je otključan ime žene se izgovori 21 put, a onda 19 puta ime muškarca, čime ste dobili broj 40. Tada se puhne u ključaonicu i katanac zaključa. Držeći ga u lijevoj ruci a ključ u desnoj po sobi se napravi 40 koraka. U prvih 21 na svakom koraku se izgovori ime žene a u preostalih 19 koraka ime muškarca. Ovo koračanje po sobi je simbolični prikaz ljubavi, koja će se pojaviti i ostati na zemlji te svugdje manifestirati svoj učinak.

U zadnjoj fazi čaranja katanac i ključ se stave u dvije odvojene platnene kesice i čuvaju na dva različita mjesta. Naime, zaključani katanac i ključ ne smiju biti blizu jedan drugome niti se ikada više dodirnuti. Ukoliko bi se to desilo poništava se magijska sila i gubite željenu osobu. Djelovanje čarke započinje nakon 4 dana, i to se u magijskim knjigama naziva pečat, nakon čega je jako teško razbiti zapečaćenu čaroliju.

Ova čarka mjenja cio čovjekov emocionalni svijet pošto u glavi omađijane osobe uzrokuje amneziju. To se dešava, kako tvrde bliskoistiočni čarobnjaci i magovi, zato što se pod navalom magijske sile neka sjećanja u ljudskom umu izbrišu ili potisnu, čime se dobija idealna mentalna podloga za zaljubljivanje, a detalji koji se nikada nisu desili smještaju se u podsvjest, poput sjećanja, čime se na čarobni način kreira lažna stvarnost. Međutim, kada se učinak magije neutralizira žrtva se automatski vrati na pravo, istinsko sjećanje koje je imala prije volšebne intervencije.

Muškarac usred djelovanja katanac-čarke počinje se ponašati puno hrabrije i odvažnije nego inače, naročito u prisustvu žene sa kojom se treba spojiti. Ženu kada "uhvati" opisana čarolija dobije krajnje osjetljivo raspoloženje odnosno postaje nestabilna i vrlo lako zaplače za željenim muškarcem. No, ove promjene u ponašanju su beznačajne u odnosu na intezitet ljubavi koju oboje proživljavaju. Naime, svaka osoba koja pod uticajem “zaključavanja” doživljava ljubav doslovno je vidi i osjeća kao jedini smisao svog života i postojanja.

Poznato je da mnoge čarke imaju kratak vijek trajanja, naime, veliki dio njih potraje jednu sedmicu ili pak 40 dana. Međutim, vradžbina “zaključavanja” je posebna u tom pogledu i njen efekat traje mnogo godina. Ukoliko je žena žrtva navedene magije onda će ona na njoj ostati sve do menopauze a ako je muškarac sve dok ne izgubi seksualnu snagu. Drugim riječima, čarka je aktivna sve dok ljudi imaju reprodukcijsku sposobnost.

Ukoliko se opisani ritual ne izvede pravilno čarka se može okrenuti protiv onoga ko je izvodi ili pak izazvati sasvim suprotan efekat. U najboljem slučaju može se desiti da ne bude nikakvog efekta.

Katanac za bračnu krizu

Opisana magija ne samo da povezuje i spaja dvije osobe ljubavnim vezama, nego i osigurava da između para rastu osjećaji poput poštovanja, odanosti i tolerancije. Upravo iz tog razloga katanac-čarka često može biti zadnja nada ali i spas za brak u krizi, posebno onda kada jedan supružnik ima jasnu namjeru da napusti ovoga drugoga. Prije nego li se to desi tojest ne dođe do fizičkog udaljavanja treba poduzeti slijedeći ritual. Kupi se novi katanac i nabavi crvena svijeća. Prije nego li će se na ulaznim vratima pojaviti bračni partner izgovorite iznad otključanog katanca sljedeće i puhnite u njegov otvor tojest ključaonicu:

“Kako niko i ništa ne može zaključati i otključati ovaj katanac tako ni ti (reći ime bračnog druga) ne možeš otići od mene i ostaviti me, ni sada niti ikada.”

Katanac vješto skrijte pored praga, ali tako da bude neuočljiv, i čim supružnik prekorači prag i ode dalje, uzmite ga i držite malo iznad plamena crvene svijeće, kako bi se zagrijao, pa ga  onda zaključajte te odnesite baciti u rijeku a ključ sačuvajte.

Raif Esmerović
Na vrh Go down
 
Kad vas neko zaključa katancem
Na vrh 
Stranica 1/1
 Similar topics
-
» Kad vas neko zaključa katancem
» Da se neko zaljubi u vas
» Magija da neko umre
» Postalo mi je potpuno svejedno voli li me neko ili ne

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
๑۩۞۩๑ A N Z O T I K A ๑۩۞۩๑ :: ๑۩۞۩๑ ARAPSKO-TURSKA MAGIJA ๑۩۞۩๑-
Idi na: