๑۩۞۩๑ A N Z O T I K A ๑۩۞۩๑
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

๑۩۞۩๑ A N Z O T I K A ๑۩۞۩๑

www.esmerovic.com
 
HomePortalTražiRegistracijaLogin

 

 NAJVAŽNIJE PRAVILO ARAPSKE MAGIJE: VRIJEME ZA RAD

Go down 
AutorPoruka
Donaton
Admin
Donaton


Broj komentara : 4302
Join date : 2013-02-15
Mjesto : The pen is mightier than the sword!

NAJVAŽNIJE PRAVILO ARAPSKE MAGIJE: VRIJEME ZA RAD Empty
KomentarNaslov komentara: NAJVAŽNIJE PRAVILO ARAPSKE MAGIJE: VRIJEME ZA RAD   NAJVAŽNIJE PRAVILO ARAPSKE MAGIJE: VRIJEME ZA RAD Icon_minitimeWed Jul 20, 2022 2:33 pm

U talismanskoj magiji jedan od krucijalnih segmenata je pravilno računanje vremena, kako bi se na ispravan način odredili sati, kako oni dnevni tako i noćni. Naime, Arapi su od Indijaca preuzeli metodu  označavanja vremena od izlaska do zalaska Sunca tako da dan počinje čim se ono pojavi na istoku. Čim Sunce zađe počinje noć. Time nastupa prvi sat dana ili noći.

Međutim, kako ovisno o godišnjem dobu Sunce izlazi i zalazi u različito vrijeme tako se i sat skraćuje ili produžava tojest ne traje uvijek 60 minuta. Obično u vrijeme proljetnog i jesenjog ekvinocija dan i noć traju po 12 sati i tada nije potrebno računati sate, no u svim drugim slučajevima jeste pošto tada jedan klasični sat ima manje ili više od 60 minuta. Zbog toga osoba koja se bavi talismanskom magijom mora pratiti u koje vrijeme izlazi Sunce kako bi mogao izračunati koliko prođe vremena od izlaska do zalaska.

Svako ko je studioznije proučavao talismansku magiju sasvim sigurno je naišao na desetak različitih objašnjenja o značenju planetarnih sati. Uzmimo za primjer one koji se odnose na srijedu.

Prvi primjer

Prvi sat je Merkurov, a ime njegovog meleka je Mikail, mada je bilo rečeno da se on zove Kursayayil i Sarafil. U njemu radi i piši sve ono što će ti biti od koristi.
I radi u drugom satu koji pripada Mjesecu, njegov melek je Džibrail, za pozitivne i negativne ciljeve, pošto je njegov sat za sve pogodan.
Ignoriraj treći, četvrti, peti i šesti sat.
Radi u sedmom satu koji pripada Veneri, ime njenog meleka je Anyail, i u njemu piši sve što je za ljubav, da spojiš muškarca i ženu.

Drugi primjer

Prvi sat pripada Merkuru: radi sve što ima veze sa ljubavlju, sastancima ljubavnika.
Drugi sat pripada Mjesecu: ne radi ništa.
Treći sat pripada Saturnu: radi sve što ima za cilj izazivanja bolesti.
Četvrti sat pripada Jupiteru: raditi talismane za dobre namjere.
Peti sat pripada Marsu: čuvaj se u ovom satu od sudskih procesa i službenika.
Šesti sat pripada Suncu: putuj i radi samo talismane za pozitivne ciljeve.
Sedmi sat pripada Veneri: radi sve što je dobro i pohvalno.
Osmi sat pripada Merkuru: piši sve ono što izaziva plač kod djece i zle poglede.
Deveti sat pripada Mjesecu: ne radi ništa.
Deseti sat pripada Saturnu: povoljni za sve dobre namjere i obraćanje vlastima.
Jedanaesti sat pripada Jupiteru: piši sve što je za povezivanje i uspjeh u sudskim procesima.
Dvanaesti sat pripada Marsu: radi sve što služi razvodu i mržnji.

Pojedini autori su poprilično pojednostavili sve navedeno što možemo vidjeti u sljedećem primjeru.

Sunce, Mars, Jupiter i Saturn smatraju se muškim planetima, njihova snaga je jača tokom dana. Merkur je hermafrodit, odnosno posjeduje muške i ženske osobine u istoj mjeri, te je njegova snaga podjednaka tokom dana i noći. Venera i Mjesec su ženski planeti i njihova moć je naglašenija tokom noći.

Prvi dan koji je Allah stvorio bila je nedjelja i sa njim jednog velikog meleka koji se zove Rawqayail i jednog vladara džinna koji se zove Mauab al-Madhab a vrijeme najpogodinije za magijski rad je u podne.

U ponedjeljak je stvoren veliki melek Džibrail i vladar džinna Abyad a najpogodnije vrijeme za magijski rad je poslijepodne.

U utorak je stvoren veliki melek Sam'aydil i vladar džinna Ahmar a najbolje vrijeme za magijski rad ovog dana je čim izađe Sunce.

U srijedu je stvoren veliki melek Mikail i vladar džinna Murra a najbolje vrijeme za magijski rad je kada izađe Sunce ili u podne.

U četvrtak je stvoren veliki melek Surfayail i vladar džinna koji se zove Šamhuruš a najpogodnije vrijeme za magijski rad ovog dana je kada izlazi ili zalazi Sunce.

U petak je stvoren veliki melek Anyail i vladar džinna Barqan a najidealnije vrijeme za okultni rad je kada Sunce zalazi.

U subotu je stvoren veliki melek Kasfayail i vladar džinna po imenu Maimun a najpogodnije vrijeme za magijske rituale ovog dana je podne.
Na vrh Go down
 
NAJVAŽNIJE PRAVILO ARAPSKE MAGIJE: VRIJEME ZA RAD
Na vrh 
Stranica 1/1
 Similar topics
-
» Novogodišnja noć - vrijeme za rituale i proricanje
» Vrijeme zla - čuvajte se ovih dana
» Tajne turske magije
» Odvezivanje od magije
» Čuvajte se zmijske magije

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
๑۩۞۩๑ A N Z O T I K A ๑۩۞۩๑ :: ๑۩۞۩๑ ARAPSKO-TURSKA MAGIJA ๑۩۞۩๑-
Idi na: