๑۩۞۩๑ A N Z O T I K A ๑۩۞۩๑
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

๑۩۞۩๑ A N Z O T I K A ๑۩۞۩๑

www.esmerovic.com
 
HomePortalTražiRegistracijaLogin

 

 Duhovne vježbe

Go down 
AutorPoruka
Donaton
Admin
Donaton


Broj komentara : 4302
Join date : 2013-02-15
Mjesto : The pen is mightier than the sword!

Duhovne vježbe Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne vježbe   Duhovne vježbe Icon_minitimeMon Apr 15, 2019 5:09 am

Istaknuti islamski učenjaci tvrde da je Kur'an oduvijek postojao na nebu u obliku koji oni nazivaju „Majkom Knjige“ koja je suštinski dio Boga, njenog Tvorca. Njen primjerak je na papiru načinjen na nebu, umotan je u svilu te ukrašen zlatom i dragim kamenjem iz raja. On je povjeren na čuvanje meleku Džibrilu koji ga je otkrio božijem glasniku Muhamedu, dio po dio, ali mu je dozvolio da jednom u godini vidi cijelu Knjigu.

Arapi, kao i svi drugi muslimani širom svijeta, smatraju Kur'an izvorom svega znanja i mudrosti čvrsto vjerujući da je njegov sveti arapski jezik najčistiji i najljepši od sviju postojećih jezika te da je izlaganje u njemu neuporedivo. Britanski egiptolog E.A.Wallis Budge (1857-1934) u svojoj knizi „Amulets and superstitions“ navodi da su usprkos pažnji koju su Arapi posvetili očuvanju kur'anskog teksta, postoje neke neznatne varijacije, koje su po njegovom mišljenju nastale zato što je božja objava prenijeta božijem glasniku na sedam različitih arapskih dijalekata. Međutim, ovaj detalj nije nevažan nego otkriva dublju poveznicu mističnog i svetog značenja broja sedam među arapskim narodima.

Arapi kao vrsni matematičari oduvijek su veliku pažnju posvećivali brojevima te posebno njihovoj mističnoj ulozi u religijsko-mitskom aspektu te samoj spiritualnosti. Broju sedam oni pridaju najveću moć i smatraju ga brojem sreće ali i sudbine te svega što postoji. Radi zanimljivosti treba reći kako se brojevi 3, 7 i 40 tradicionalno povezuju sa sufizmom, odnosno u folklornoj tradiciji mnogih naroda pojavljuju se trojica, sedmorica ili četrdeset evlija, poznatih u BiH kao "Dobri".

U Nebeskoj Knjizi, kako još Časni Kur'an nazivaju Arapi, postoji 114 sura (molitvi) što je identično indijskom vjerovanju da u čovjeku postoji 114 čakri. Ta poveznica nije nimalo slučajna nego je odraz duboke duhovne pozadine onoga što propovijeda Kur'an te njegove osobitosti da djeluje na ljudski um i tijelo. Stoga je ova sveta knjiga idealna za prakticiranje raznih duhovnih vježbi o kojima će kasnije biti više riječi.


Uništenje lažnih muslimana


Treba naglasiti nepobitnu činjenicu kako je sveti pojam Boga te Njega kao univerzalnog bića tek u islamu podignut na čistu i nebesku razinu, jer Bog nije biće koje rečeno običnim rječnikom prdi, sere ili piša, kako nam to pokušava nametnuti kršćanstvo kroz pojam Isusa. Isus kao loša kopija egipatskog boga uskrsnuća Horusa ili perzijskog Mitre nije Bog niti to može biti. On je bio običan čovjek, poput svih drugih božijih glasnika, koji su propovijedali vjerovanje u jednog Boga. Onog koji nema fizičko tijelo, nije rođen niti rađa. Isus je, kako to znamo, bio Jevrej koji je pokušao izmjeniti pogrešno Mojsijevo poslanje no nije uspio pa ga je nasljedio Muhamed.

Naziv islam je nastao od anagrama selam (salam) što je arapska riječ za mir, i sluźi kao pozdrav. Islam je religija mira i to će uvijek biti. Još za vrijeme svoga života božiji glasnik Muhamed je nagovijestio kako će izvorište islama obezvrijediti lažni muslimani (Saudi) svojim zlom i mržnjom te će doći do uništenja Meke i Medine te pojave novih, istinskih muslimana. Upravo danas svjedočimo istinitosti onoga na što je Muhamed upozorio prije 16 vijekova.

Naime, ne smijemo padati u obmanu kreiranu od strane vehabijskih zemalja (Saudijska Arabija i Katar), koje su američke sluge, i koje su glavni sponzori terorizma, da je islam nešto negativno. Terorizam potječe od vehabizma i produkt je američke želje za pljačkanjem, ubijanjem i širenjem beznađa kako bi se osigurala dominacija, širio strah i rušile vlade nepodobnih zemalja. Amerika je glavni zaštitnik dva najkrvavija režima na Bliskom istoku ( Izrael i Saudijska Arabija) koja su oba striktno usmjerena na ubijanje arapskog i iranskog naroda, i to je dovoljan odgovor na sve.

Muslimani svijeta za svoje dobro trebaju bojkotirati Saudijsku Arabiju i prekinuti odlazak na hadž u tu zemlju koja je postala najveći izvor zla za njih same. Najzad, Bog (Allah) je svuda oko nas i u nama, te nema nikakve potrebe za Mekom i Medinom, jer islam ne obožava ljudska bića i građevine nego jedino Njega, koji nema opisa ni izgleda. Svaki kontakt sa Saudijskom Arabijom narušava čistoću ljudske duše baš kao i svaki odlazak u Izrael. Tu nema duhovnosti niti religije nego samo zatičete veliku koncentraciju skrivenog i zamaskiranog zla. Na tim mjestima Sotona vlada i širi svoje zlo. Odlazak u Jerusalim, Meku i Medinu ljude spiritualno degradira jer se neposredno izlažu djelovanju Zla koje tu ima svoju najveću moć. Stoga izbjegavajte ih da bi sačuvali svoju dušu.
Na vrh Go down
Donaton
Admin
Donaton


Broj komentara : 4302
Join date : 2013-02-15
Mjesto : The pen is mightier than the sword!

Duhovne vježbe Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne vježbe   Duhovne vježbe Icon_minitimeMon Apr 15, 2019 5:10 am

Tri Božija imena

U islamskoj tradiciji postoji 99 Božijih imena (Esmaul husna) i svako od njih nosi u svom značenju određenu energetsku vibraciju. Koristeći ih kao mantre možemo privući pozitivnu energiju u sebe, ali i u svoj život, te se tako liječiti, zaštititi od zla, popraviti emotivne odnose, napraviti pomake naprijed u karijeri, itd.

Simbolizam broja 99 je vrlo zanimljiv posebno u folklornoj tradiciji. Naime, vjeruje se da Iblis na 99 načina negativno djeluje na čovječanstvo te da upravo zato postoji isti broj Božijih imena sa kojima mu se suprostavlja i poništava njegovo zlo. Time zapravo broj 99 predstavlja ying i yang, savršenu harmoniju.

99 Božijih imena u minimalističkom prikazu predstavlja ljudsku dušu što potvrđuje bosansko narodno vjerovanje koje navodi kako je duša u ljudskom tijelu omotana 99 puta oko svake pojedinačne kosti. Narod dalje vjeruje kako duša u čovjeku ima oblik najsličniji plodu jabuke, što zapravo podsjeća na izgled same aure tojest da je fizičko tijelo okruženo njome u obliku kruga. Ne treba zaboraviti ni na to kada se plod jabuke presječe po sredini, na dvije polovine, da u svojoj unutrašnjosti ima sjemenke poredane u obliku pentagrama - simbol čovjeka i njegove duše.

Lično ime

Ponavljajući redovito 99 Božijih imena mi se energetski osnažujemo, revitaliziramo fizičko tijelo i postižemo harmoniju. No, osim toga, sa Božijim imenima možemo raditi kako bi ispunili određene ciljeve i želje. A za to nam je potrebno da otkrijemo svoje "lično" Božije ime, koje nam po numerologiji pripada.

Da bismo otkrili svoje "lično" ime potrebno je da saberemo svoj datum rođenja. Kada sabiranjem svedemo broj na jednu cifru dobili smo "svoje" božije ime.

Primjer: 13.09.1980/31

Pogledajte tabelu i vidjet ćete koje ime je pod brojem 31 (Al Habir).

Zatim broj 31 pridodajte broju godina (1980/2019-39) što će biti "El Mukit".

Treće ime dobili ste spajanjem broja 31+39 = 70  (El Mukaddim).

Time ste dobili mantru tri Božija imena za tu godinu života koju bi trebali koristiti svaki dan ili po potrebi. A ona glasi:

"Ya Habir Ya Mukit Ya Mukaddim"

Kada želite raditi sa spiritualnim imenima, kako bi razvijali vidovitost, intuiciju, telepatiju i drugo, prvo izgovorite Fatihu, prvu kur'ansku molitvu, koja doslovno otvara vrata spiritualnog svijeta ili bolje rečeno podiže svijest na viši nivo. Zatim ponavljajte mantru 3 Božija imena.

Ukoliko se želite osnažiti, ozdraviti od bolesti, napuniti energijom, izgovorite molitvu Ihlas a zatim mantru 3 Božija imena.

Za čiščenje od negativne energije, odbijanje neprijatelja, energetskih vampira, izgovorite molitvu Falaq ili Nass, mogu i obje, te nastavite sa ponavljanjem mantre 3 Božija imena.

I pojedinačno izgovaranja nekog od 99 Božijih imena je vrlo učinkovito. Vrlo moćna mantra je "Ya Salam" čijim ponavljanjem smirujete psihu, otkucaji srca postaju normalni, disanje se normalizira. Nestaje strah.


Praktični rad

Ako se želite pomiriti ili popraviti narušeni odnos sa nekom osobom koristit ćemo božije ime Al Gafur (Onaj koji oprašta) te izračunati lični broj te osobe. Recimo da je on 20. Pod tim brojem se nalazi ime "Al Kabid". Formulu ćemo složiti ovako:

Al Habir (vaše ime)
Al Gafur (želja, šta se želi postići)
Al Kabid (ime osobe na koju želimo djelovati).

Ime želje uvijek stoji u sredini. Mantra će ovako glasiti:

"Ya Habir Ya Gafur Ya Kabid"

Također, sabirajući vaš lični broj i te druge osobe (u ovom slučaju 31+20 =51) odredit ćete vrijeme - koliko dana morate ponavljati vježbu ili ritual. U ovom slučaju 51 dana.

Tri Božija imena, odnosno formulu, ponavljajte svaki dan 70 puta. Koristite tespih u brojanju. Svaki put na kraju spojite vrhove prstiju obje ruke i vježbu završite sa rječju "KUN" koja znači "BUDI". Izgovorite je na dugo "Kkkkkkk uuuuuuuuuu nnnnnnnn". Osjetite kako svako slovo (glas) vibrira u vama. Dozvolite da se njegov eho izgubi u vama, u vašem umu. Time ste završili vježbu.
Na vrh Go down
Donaton
Admin
Donaton


Broj komentara : 4302
Join date : 2013-02-15
Mjesto : The pen is mightier than the sword!

Duhovne vježbe Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne vježbe   Duhovne vježbe Icon_minitimeMon Apr 15, 2019 5:11 am

99 Lijepih Božijih imena


1. Er-Rahman الرّحمان : Sveopći Doborčinitelj, Premilosrdni
2. Er-Rahim الرّحيم : Svemilostivi
3. El-Melik المَلِك : Vladar, Suvereni
4. El-Kuddus القُدّوس : Sveti, Najčistiji
5. Es-Selam السّلام : Onaj koji daj mir, Onaj koji je bez nedostataka
6. El-Mu'min المُؤمن : Pouzdani, Onaj koji potvrđuje i ispunjava obećanje
7. El-Muhejmin المُهَيْمِن : Zaštitnik, Onaj koji daje sigurnost
8. El-Aziz العزيز : Onaj koji sve pazi i prati, Onaj koji nadvladava
9. El-Džebbar الجبّار : Silni, Prinuditelj
10. El-Mutekebbir المُتَكَبِّر: Gordi
11. El-Halik الخالق: Stvoritelj, Odlučujući, Onaj koji daje mjeru svakoj stvari
12. El-Bari' البارئ: Onaj koji divno stvara
13. El-Musavvir المُصَوِّر: Oblikovatelj
14. El-Gaffar الغفّار: Svepraštajući
15. El-Kahhar القهّار: Onaj koji sve nadvladava
16. El-Vehhab الوهّاب: Milostivi darivatelj, Onaj koji obilno dariva
17. Er-Rezzak الرزّاق: Onaj koji obilnu opskrbu daje
18. El-Fettah الفتّاح: Onaj koji sve rješava i otvara, Onaj koji pobjedu donosi
19. El-Alim العليم: Sveznajući, Onaj koji posjeduje svo znanje
20. El-Kabid القابض: Onaj koji steže i stišće
21. El-Basit الباسط: Onaj koji pruža i otpušta
22. El-Hafid الخافض: Onaj koji spušta
23. Er-Rafi' الرّافع: Onaj koji uzdiže
24. El-Mu'izz المُعِزّ: Onaj koji uzvisuje, daje čast i slavu
25. El-Muzill المُذِلّ: Onaj koji ponižava, daje poniženje
26. Es-Semi' السّميع: Svečujni
27. El-Besir البصير: Svevideći
28. El-Hakem الحكم: Sudac, Onaj koji postavlja svoja pravila, donosi svoj sud i izriče presudu
29. El-'Adl العدل: Pravedni
30. El-Latif اللطيف: Dobrostivi, Dobri
31. El-Habir الخبير: O svemu obaviješteni
32. El-Halim الحلي: Blagi, Srdačni
33. El-Azim العظيم: Veliki, Neizmjerljivi
34. El-Gafur الغفور: Svepraštajući
35. Eš-Šekur الشّكور: Zahvalni, Onaj koji uzvraća nagradom za vjernost
36. El-'Alijj العليّ: Uzvišeni
37. El-Kebir الكبير: Beskrajno veliki, Najizdignutiji
38. El-Hafiz الحفيظ: Onaj koji čuva
39. El-Mukit المُقيت: Onaj koji pazi i uzdržava
40. El-Hasib الحسيب: Onaj koji obračun svodi
41. El-Dželil الجليل: Veličanstveni
42. El-Kerim الكريم: Plemeniti
43. El-Rekib الرقيب: Budni, Onaj koji na sve motri
44. El-Mudžib المجيب: Onaj koji uslišava molbe
45. El-Vasi’ الواسع: Onaj koji milošću i znanjem sve obuhvata
46. El-Hakim الحكيم: Mudri
47. El-Vedud الودود: Onaj koji voli
48. El-Medžid المجيد: Slavljeni, Najslavniji
49. El-Ba'is الباعث: Uskrsavatelj, Onaj koji podiže iz mrtvih
50. Eš-Šahid الشّهيد: Svjedok svemu
51. El-Hakk الحقّ: Istiniti
52. El-Vekil الوكيل: Sveopći Skrbnik, Staratelj, Povjerenik
53. El-Kavijj القوي: Moćni
54. El-Metin المتين: Čvrsti, Postojani
55. El-Velijj الوليّ: Zaštitnik
56. El-Hamid الحميد: Hvaljeni
57. El-Muhsi المُحصي: Onaj koji sve obuhvata i svemu broj zna
58. El-Mubdi المُبدئ: Početni Stvaralac, Izumitelj
59. El-Mu'id المُعيد: Onaj koji nakon smrti daje novo postojanje
60. El-Muhijj المُحيي: Onaj koji život daje
61. El-Mumit المُميت: Onaj koji usmrćuje
62. El-Hajj الحيّ: Živi
63. El-Kajjum القيّوم: Onaj koji sve održava i čuva
64. El-Vadžid الواجد: Bogati, Onaj koji sve posjeduje
65. El-Madžid الماجد: Slavni
66. El-Vahid الواحد: Jedini, Onaj kome sličnog nema
67. Es-Samed الصّمد: Onaj kome se svako obraća, u koga se svako pouzda
68. El-Kadir القادر: Svemoćni
69. El-Muktedir المُقتدر: Onaj kome apsolutna moć pripada
70. El-Mukaddim المُقدِّم: Onaj koji unapređuje
71. El-Mu'ehhir المُؤخّر: Onaj koji unazađuje
72. El-Evvel الأوّل: Prvi, Onaj čije postojanje nema početka
73. El-Ahir الآخر: Posljednji, Onaj čije postojanje nema svršetka
74. El-Zahir الظّاهر: Vidljivi, Očiti, Vanjski
75. El-Batin الباطن: Skriveni, Unutarnji
76. El-Vali الوالي: Upravitelj, Čuvar, Bliski
77. El-Mute'ali المُتعالي: Najuzvišeniji, Najpočašćeniji
78. El-Berr البرّ: Dobročinitelj, Dobrohotni
79. Et-Tevvab التّوّاب: Onaj koji prima pokajanje
80. El-Muntekim المُنْتَقِم: Osvetnik, Onaj koji ne ostaje dužan
81. El-Afuvv ّالعفُو: Onaj čiji je oprost neizmjerljiv
82. Er-Re'uf الرّؤف: Samilosni, Sažaljivi
83. Malik-ul-Mulk مالك المُلك: Posjednik sve Vlasti
84. Zul-Dželali vel-Ikram ذو الجلال والإكرام: Posjednik svakog Visočanstva i Darežljivosti
85. El-Muksit المُقسط: Pravedni, Sveopći djelitelj pravde
86. El-Džami' الجامع: Ujedinitelj
87. El-Ganijj الغنيّ: Bogati, Onaj koji je sam sebi dostatan
88. El-Mugni المُغْني: Onaj koji bogatstvo dodjeljuje, Onaj koji osamostaljuje
89. El-Mani' المانع: Onaj koji bogatstvo oduzima, Onaj koji štiti
90. Ed-Darr الضّار: Onaj daje štetu i nevolju
91. En-Nafi' النّافع: Onaj daje korist i dobro
92. En-Nur النّور : Svjetlost
93. El-Hadi الهادي: Onaj koji vodi i upućuje
94. El-Bedi' البديع: Prapočetni, Nedostižni, Neusporedivi
95. El-Baki الباقي: Vječni, Stalni, Onaj čije je nepostojanje nemoguće
96. El-Varis الوارث: Nasljednik svega
97. Er-Rešid الرّشيد: Upućivatelj na dobro, na pravi put
98. Es-Sabur الصّبور: Strpljivi,
99. Allah الله : Jedan Jedini Bog koji je dostojan da bude obožavan.
Na vrh Go down
Sponsored content

Duhovne vježbe Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne vježbe   Duhovne vježbe Icon_minitime

Na vrh Go down
 
Duhovne vježbe
Na vrh 
Stranica 1/1
 Similar topics
-
» Put do duhovne moći
» Put do duhovne moći
» Tajne duhovne medicine: ZAPISIMA PROTIV MAGIJE I BOLESTI

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
๑۩۞۩๑ A N Z O T I K A ๑۩۞۩๑ :: ๑۩۞۩๑ ARAPSKO-TURSKA MAGIJA ๑۩۞۩๑-
Idi na: