๑۩۞۩๑ A N Z O T I K A ๑۩۞۩๑
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

๑۩۞۩๑ A N Z O T I K A ๑۩۞۩๑

www.esmerovic.com
 
HomePortalTražiRegistracijaLogin

 

 Otkrijte na sebi crnu magiju kroz snove

Go down 
AutorPoruka
Donaton
Admin
Donaton


Broj komentara : 4230
Join date : 2013-02-15
Mjesto : The pen is mightier than the sword!

Otkrijte na sebi crnu magiju kroz snove Empty
KomentarNaslov komentara: Otkrijte na sebi crnu magiju kroz snove   Otkrijte na sebi crnu magiju kroz snove Icon_minitimeSun Oct 04, 2020 3:56 pm

Narodna mudrost nam kazuje kako svaki čovjek na svijetu ima svog dušmanina, najčešće ne samo jednog nego njih više. Naravno, to znači da smo i mi sami u nekom trenutku svog života bili nekome neprijatelji, jer to je jednostavno ukorijenjeno u ljudskoj naravi, koja je dualistična odnosno u istoj mjeri podložna dobru ali i zlu. Tvrditi da niste nikada nekome pomislili zlo bila bi stopostotna laž i zapravo negiranje samog sebe, što je opet jedan od psihičkih problema.

Kao i hiljadama godina unazad i u današnje vrijeme najčešći razlozi da vam neko napakosti i pokuša uništiti jeste ljubomora; bilo da je riječ o vašem fizičkom izgledu, statusu, novcu, ljubavnoj sreći, imovini ili nečem drugome. Zavist i ljubomora su jasan odraz čovjekovog nepoznavanja samog sebe i opsesije da ima nešto što misli da će ga usrećiti, no, vrlo često mi priželjkujemo stvari koje nam u stvarnosti ne trebaju ili gajimo lažnu nadu da će nas one usrećiti i zadovoljiti. Naravno, dok to shvatimo postali smo pravi rasadnik svakojakih frustracija i kompleksa kojih se nećemo osloboditi do zadnjeg dana svog života.

Kako je to u jednom svom romanu napisala slavna autorica Agatha Cristie "pod ovim nebom je puno zla" i doista je tako jer ljudska zloba nikada ne miruje. Na žalost, kao i nekada tako i danas, najveća su nam opasnost naših bližnjih bilo da oni dolaze iz kruga familije ili prijatelja ili pak komšija. Dokaz tome je sve učestalije distanciranje od ljudi, nesloge i svađe u rodbini i familiji, površne ljubavi i prijateljstva, instant brakovi. Nestalo je pravih životnih vrijednosti a egoizam, lažna pobožnost i teatralnost dobili su svoj puni volumen.

Iz takvog nezdravog okruženja u kojem svi mi živimo sasvim je realno očekivati da će ljudska pokvarenost naći brojne načine da nekome zagorča život a jedan od njih, stari i provjereni, jeste preko crne magije. Vjerovatno da nema čovjeka na ovome svijetu koji se bar jednom nije susreo sa zlom utjelovljenim kroz urokljivi pogled, energetskog vampira, nagažu, vradžbine ili čudna, neobjašnjiva stanja. Nekada su ta stanja bila prolazna, i obilježila su kraći period života, a ponekad su postala opipljiva i blokirala nam svakodnevni život.

Međutim, nemojte se plašiti priča o crnoj magiji niti vidjeti vradžbine u svakom životnom problemu jer to je apsolutno pogrešno ponašanje. Magija postoji, nju uostalom potvrđuju sve svete knige, ali nije toliko raširena koliko to neki pojedinci žele prikazati kako bi ostvarili na tome materijalnu dobit. Kada pratimo pojedine astro emisije na televiziji ili internetu vrlo lako možete uočiti da ko god se javi tim samozvanim "vidovitim" ima na sebi magiju ili proklestvo što je notorna laž. Slično je i sa skidanjem magije jer ona se ne može otkloniti  pisanjem datuma rođenja na papir ili razbijanjem ogledala čekićem nego je potrebno dosta truda i znanja da se u tome uspije.

Zbog svega do sada rečenog nužno je opisati načine na koje možete dokučiti ili bar posumnjati da ste meta nečije crne magije. Naravno, ukoliko nemate zdravstvene ili neke veće životne probleme onda morate znati da vjerovatno na vama nema ni čarki pa vam nikakve provjere nisu potrebne.

Najkritičnije doba noći je između ponoći i tri ujutro kada se dešavaju magijski napadi. Naime, u to doba crnomagijaši izvode svoje rituale i aktiviraju vradžbine bilo da ih zakopavaju u groblje, bacaju u dvorište svoje žrtve ili usmjeravaju duhove na nju. Nakon toga sve se smiruje pa ukoliko se često budite oko 4 ili 5 ujutro to je znak da ste puni brige i straha odnosno niste meta crne magije.

Kako se sva magija uglavnom radi noću, u gluho doba, snovi su idealni pokazatelj nečijeg stanja. Naime, postoje snovi koji su pouzdani znaci da ste pod uticajem nečijih vradžbina a neki od njih su ako u snu vidite žabu, zmiju, guštere ili kornjaču. Također, sanjate li šivaću iglu ili više njih žrtva ste nečije magije. Simptomi se manifestiraju kroz tjelesne bolove i osjećaj probadanja u tijelu.

Skoro klasični odnosno najučestaliji  simptom jeste  da omađijani  ima teške snove sa jasnim osjećajem da mu neko ili nešto pritišće glavu i grudi a ponekad i noge. Ukoliko je napad energetski jači spavač se ne može probuditi iako u snu doživljavaja jak strah i šok usred odigravanja noćne more. Samo ukoliko uspije u snu početi moliti ili zazivati  Boga napad će na trenutak oslabiti i on ima priliku da se probudi i otvori oči.

Po onome što sanjamo, nekim određenim detaljem koji se ponavlja može se približno locirati mjesto ili način na koji je čarka rađena. Na primjer, ako  ste negdje nagazili, poput da ste prešli preko mjesto gdje je prolivena voda kojom se okupao mrtvac, onda ćete imati košmarne snove u kojem vas mrtvac ili čudovište napadaju. Ukoliko u snu vidite crne predmete ili pak crnu životinju sa crvenim očima u vama se nalazi džin ili đavo kojeg treba protjerati. U takvim situacijama osoba pati od neobjašnjivog straha, gušenja i paničnih napada.

Sanja li bolesnik često vodu poput rijeke, jezera ili potoka onda je magija bačene u vodu. Vidi li u snu vatru ili požar magija mu je rađena preko vatre a sanja li da pada niz visinu ili sa neke zgrade čarke su došle putem vjetra iz daljine. Ako mu se u snu često pokazuje zemlja bilo kao groblje, gole površine ili rupe to je znak da su vradžbine zakopane negdje blizu njegove kuće ili stana.

Sanjaju li se lanci bilo nebitno da li ih spavač vidi ili samo čuje njihov zveket čarke su rađene vezivanjem čvorova. Usnije li staru, napuštenu ili pak sirotinjsku kuću neko mu je zaključao katanac. Sanjali si se zatvorene kutije, posude ili vrata koja se nikako ne mogu otvoriti onda je to pokazatelj da se vradžbina nalazi u kući, negdje skrivena.

Osim toga u kući koja je pod magijom često se čuje pucketanje, strojevi se kvare i pojavljuje se na trenutak čudan miris. Morate znati da kako god ljudi boluju od crne magije tako boluju i stambeni prostori te ih treba redovito čistiti nekom metodom od negativne energije.

Raif Esmerović
Na vrh Go down
 
Otkrijte na sebi crnu magiju kroz snove
Na vrh 
Stranica 1/1

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
๑۩۞۩๑ A N Z O T I K A ๑۩۞۩๑ :: ๑۩۞۩๑ BALKANSKA MAGIJA ๑۩۞۩๑-
Idi na: