๑۩۞۩๑ A N Z O T I K A ๑۩۞۩๑
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

๑۩۞۩๑ A N Z O T I K A ๑۩۞۩๑

www.esmerovic.com
 
HomePortalTražiRegistracijaLogin

 

 Suočite se sa osobom koja vam radi magiju na jednostavan način

Go down 
AutorPoruka
Donaton
Admin
Donaton


Broj komentara : 4230
Join date : 2013-02-15
Mjesto : The pen is mightier than the sword!

Suočite se sa osobom koja vam radi magiju na jednostavan način Empty
KomentarNaslov komentara: Suočite se sa osobom koja vam radi magiju na jednostavan način   Suočite se sa osobom koja vam radi magiju na jednostavan način Icon_minitimeFri Oct 23, 2020 3:16 am

Ako neko zapadne u ozbiljnu bolest ili krizu pa mu se ništa ne da raditi, ili je stalno uznemiren, postane bezvoljan, obuzimaju ga često crne misli, onda se vjeruje da mu je nekakva vještica ili neprijatelj radila čarke pa se usljed toga razbolio fizički i duševno. Međutim, to nisu jedini pokazatelji negativnog upliva na nekog pojedinca ali su svakako među sigurnijim pokazateljima dušmanskog djelovanja.

Postoji nekoliko načina na koje magija dolazi u neposredni kontakt sa čovjekom među kojima je najzastupljenija nagaza. U pitanju su omađijani predmeti ili tečnost koji se ostave ili proliju na neko prometno mjesto, onim kojim će sigurno proći osoba na koju se cilja. Čim žrtva stane nogama na njih ili ih pak uzme rukom zlo će se aktivirati. Zato nikada ne uzimajte novac koji vidite na cesti ili putu, kao niti šivaću iglu, pošto postoji velika mogućnost da ih je neko obajao ili preko njih skidao magiju te tu ostavio u namjeri da slučajni prolaznik dođe u kontakt sa njima. Isto tako, veliku opasnost predstavlja i konac koji leži bačen na putu jer se i na njega magija radi ili prebaciva. Neki od očitih simptoma djelovanja nagaze jeste da čovjeka naglo i bez ikakvog razloga zabole noge, toliko jako da se na jedvite jade kreće, ili pak otežano mokri.

Za magiju koja se popije ili pojede kaže se da je opasnija od one koja se podmeće u blizinu žrtve. Postoje pojedine čarolije koje kada čovjek pojede one u njemu rastu i šire se te mogu otjerati čovjeka ravno u smrt. Nekada je bio običaj kod rumunjskih, ciganskih i bugarski vračara da se izvadi kap žive iz toplomjera i obaje pa tajno poturi nekome u hrani ili piću. Nakon tri ili četiri dana na tijelu te osobe pojavili bi se bijeli prištići ispunjeni nečistom tekućinom. Ljudi su se nekada jako plašili ove vradžbine, a posebno žene, pa su odlazile staricama bajarkama čim bi im promuklo grlo ili bi imale natečeno lice, vjerujući da im je neki dušmanin podmetnuo živu. U Bugarskoj se također tvrdi da se sa živom može ženi začarati da postane jalova. Pored toga sa bacanjem žive se može raditi magija za razdvajanje, utapanje, neprijateljstvo i tako dalje.

Osim otrovne žive još jedna tvar je vrlo zastupljena u čaranju a to je menstrualna krv. Muškarac koji je popije, obično u kafi ili crnom vinu, pada pod uticaj prolaznog magijskog opsjednuća te ima problema sa želucem a i često mu je stomak nadut.

Kada čovjek na bilo koji način postane žrtvom nečijeg čaranja obično mu se preko noći promjeni karakter i ponašanje ili jedini u kući oboli. Tada je dobro paziti na znakove koji se mogu pokazati u kući ili u dvorištu, pošto u neposrednoj blizini mora postojati čarka koja emitira svoje magijsko zračenje i vlada nad psihom omađijanog. Čim se izvor otkrije i uništi čovjekovo stanje se polagano vraća u normalu. Isto tako, treba paziti i kakve se životinje ili crne bube pojavljuju po kući ili ispred vrata. Jedna od njih je i žaba.

Dolazak žabe predvečer ispred ulaznih vrata ili u kuću oduvijek se tumači kao znak crnomagijskog djelovanja. Za nju se kaže da je donijela u kuću bolest i smrt, zato se treba pomesti metlom i baciti u vatru, kako bi sa njom izgorjela i napravljena čarolija. U Francuskoj narod vjeruje da žabe šalju vještice i ako vam uđe u kuću treba je probosti oštrim štapom. U Njemačkoj i Švicarskoj se pak tvrdi da je znak nesreće ako ugledate žabu u svom domu. U Češkoj, ako se žaba pojavi uoči prvog maja, kada se obilježava praznik Beltain, mora se spaliti usijanim željezom jer tomošnji narod tvrdi da se to vještica preobrazila u žabu.

Da biste bili potpuno sigurni da li vam neko pravi ili ne pravi magiju ponudite ga sa jednom kriškom hljeba po kojoj ste posuli soli. Ukoliko ta osoba prihvati ponuđeno i pojede onda vam nije neprijatelj no ako odbije otkriva svoje pravo lice. Naime, niti jedna vračara ili crnomagijaš neće pojesti ponuđeno pošto znaju da bi se ono što su radili vama istog trena njima vratilo. Uznemirit će se i reći vam neke banalne razloge zašto ne mogu to pojesti no vi nastavite insistirati usljed čega će crnomagijaš doslovno uznemireno pobjeći.Kako se odbraniti od magije

U današnje vrijeme, kada su nam mnoge informacije dostupnije nego ikada prije, magijsko znanje se rapidno raširilo po svijetu, skinuvši sa sebe debeli veo tajanstvenosti. To je širom otvorilo mogućnost da svako ko ima dovoljno novca može naručiti čaroliju po želji iz bilo kojeg dijela svijeta od pojedinaca istinski predanim crnim silama. Isto tako, društvene mreže i kult samoljublja, koji ih vjerno prati , olakšao je ili bolje rečeno ponudio na pladnju podatke i slike bilo koje osobe, na koju se želi ta ista magija raditi.

Zbog svega rečenog dobro je biti upućen u načine zaštite od crnomagijskog djelovanja i usvojiti neke od njih. Za ovu priliku poslušajte slijedeće savjete i upute.

Nošenje naopako okrenute košulje ili potkošulje, ili jedne ili pak obje čarape štiti od vradžbina.

Da vratite magiju nazad okrenite naopako u kući sve stolice, lonce i ostalo. Ovo je posebno efikasno učiniti u noći mjesečeve mijene.

Dijete koje se rodi treba odmah izvagati na kantaru vage, kako se čarolije ne bi hvatale za njega. I odraslim ljudima se preporučuje da se češće važu iz istog razloga, a posebno da to učine 23.aprila.

Stavite navečer nož pod jastuk, sa tim da mu vrh viri napolje.

Da se spriječe magijski napadi pored vrata se postavi metla i mašice ili vatralj, nož i sjekira. Kaže se da metla i vatralj tjeraju magiju a sjekira i nož presjecaju čarolije.

Kad izlazite iz kuće pljunite pod prag ili stavite malo žeravice, kako se čarke ne bi lijepile za vas, već da se vratile onome ko vam ih je poslao.

Kod kuće je dobro držati crnog psa ili mačku, ili crnu kokoš, jer vas to štiti od vradžbina. Osim crne boje životinja, za koju se tvrdi da tjera magiju, preporučuje se u istu svrhu, pojesti i jaje crne kokoške.

Stavite devet ili dvanaest zrna pšenice na oltar, bez znanja svećenika, i nakon što pop odsluži 12 liturgija, pokupite to zrnevlje i čuvajte ga zajedno sa anaforom, pa vam blizu kuće neće smijeti prići nikakva čarolija. Isto tako, može se izbušiti rupe na četiri roga kuće i ta zrna pšenice staviti u njih.

Stavite konjsku dlaku u ogradu. Ovaj način odbrane od crne magije poznat je u cijeloj Njemačkoj, gdje ga spominje istoričar Tacit u prvom vijeku nove ere.

Na dasku prozora dobro je navečer staviti glavicu bijelog luka, kako se nikakvo zlo ne bi moglo približiti kući.

Raif Esmerović
Na vrh Go down
 
Suočite se sa osobom koja vam radi magiju na jednostavan način
Na vrh 
Stranica 1/1

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
๑۩۞۩๑ A N Z O T I K A ๑۩۞۩๑ :: ๑۩۞۩๑ BALKANSKA MAGIJA ๑۩۞۩๑-
Idi na: